Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

/VIDEO/ Imnul și drapelul URSS. Cum au marcat transnistrenii ziua de 9 mai sub cod roșu de pericol terorist

09 mai 2022, ora 13:07
Distribuie:

În stânga Nistrului, ziua de 9 mai a fost marcată în stil sovietic. În regiune a răsunat imnul fostei Uniuni Sovietice (URSS), de asemenea, a fost desfășurat drapelul roșu al victoriei URSS, dar și drapelul Federației Ruse.

Oamenii au depus flori la monumentele ostașilor căzuți și au participat la tradiționalul marș „Regimentul nemuritor”.

„Cu anii am ajuns la această concluzie, că Uniunea Sovietică este eliberatorul Europei... Și nu ar fi existat această pace, nu ar fi existat Europa democratică, nu ar fi învățat ei acum pe Rusia cum să trăiască, dacă nu era poporul sovietic”, a declarat în discursul său la ceremonie liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Pozele publicate în mediul online din regiune, arată că oamenii au participat în masă la festivitățile organizate de pretinsele autorități.

Asta chiar dacă, recent, liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat despre anularea paradei tradiționale de 9 mai, în contextul decretării codului roșu de pericol terorist în regiune. Totuși, au fost permise ceremoniile de depunere de flori la mormintele și monumentele eroilor de război. Pe parcursul zilei vor fi organizate, de asemenea, concerte, dar sunt interzise focurile de artificii.

Codul roșu de pericol terorist ar putea să fie prelungit în regiune și după data de 10 mai. 

TV8 amintește că în  seara zilei de 25 aprilie, la sediul așa-zisului MGB s-a produs o explozie, iar în ziua următoare, au fost aruncate în aer două antene de radiocomunicații din Maiac.

Pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist și au declarat că urmele „atacurilor” din regiunea separatistă duc în Ucraina, cu scopul de a atrage Tiraspolul în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că explozia din așa-zisul MGB este „o acțiune provocatoare organizată de serviciile speciale rusești”.

Pe 7 mai, au fost raportate noi explozii în stânga Nistrului. Atunci, în satul Voroncovo, raionul Râbnița, s-au produs patru deflagrații.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram