Război în Ucraina, ziua 83: Apărătorii din Azovstal, evacuați, mesajul lui Zelenski și armistițiul Moscovei

externe

Incendii puternice în Siberia. Cinci oameni au murit și 200 de case au fost distruse

08 mai 2022, ora 09:40
Distribuie:

Mai multe incendii de vegetație care au izbucnit în Siberia s-au extins spre zonele rezidențiale, transmite libertaea.ro. Incendiile au fost raportate în Krasnoiarsk, sudul Siberiei.

Flăcările s-au extins rapid spre zonele rezidențiale și au mistuit 200 de clădiri. Cinci oameni au murit, au anunțat autoritățile locale, care au instituit starea de urgență. 90 de autospeciale, cu 300 de pompieri, au fost trimise în regiunile afectate, însă focurile nu au fost încă stinse, din cauza vântului puternic.

„Condițiile meteo nu sunt favorabile, vântul bate foarte tare și favorizează extinderea, nicidecum lichidarea incendiului”, spun oficialii.

Siberia a fost afectată în ultimii ani de incendii de amploare, din cauza încălzirii globale. Anul trecut, focurile izbucnite în această zonă a Rusiei au dus la eliberarea în atmosferă a 16 milioane de tone de dioxid de carbon, arată raportul întocmit de Agenția Europeană de Mediu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram