Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

/VIDEO/ Incendiu puternic la o biserică din Călărași. Cinci echipe de pompieri au încercat să stingă flăcările

02 mai 2022, ora 21:18
Distribuie:

O biserică din orașul Călărași a ars ca o torță și s-a transformat în scrum, după ce, din motive încă neelucidate, în lăcașul sfânt s-a produs un incendiu. În lupta cu flăcările s-au aruncat cinci echipe de pompieri, dar și oamenii de rând. Însă, nu au putut salva mare lucru. Cu lacrimi în ochi, preotul bisericii și enoriașii ne-au spus că flăcările au transformat în scrum altarul și Biblia.

Incendiul a pornit în jurul orei 10 dimineața, iar în scurt timp flăcările puternice și fumul negru au cuprins întregul lăcaș sfânt. Biserica cu suprafața de aproximativ 200 metri pătrați a ars ca o torță până la venirea pompierilor. Deși au intervenit cu cinci autospeciale, aceștia au avut nevoie de aproape trei ore pentru a stinge în totalitate focul.

Preotul bisericii, șocat de cele întâmplate, spune că nu știe de la ce au pornit flăcările:

„După ce am terminat de făcut ridicare am stins și ne-am dus aici în cantina socială. Am stins tot, n-am slujit să fie sfeșnicile aprinse. Pe masă cât au fost câteva ouă și păscuțe și câteva lumânări, dar am stins tot. Idee nu am, poate a fost vreun scurtcircuit”. 

„Am simțit că este ceva un fum și când am venit am văzut zic că gata arde. Când am deschis a explodat tot și ferestre și tot”.

Cu ochii în lacrimi, preotul ne-a spus că toată munca sa și a comunității religioase s-a făcut scrum în doar jumătate de oră: 

„Avem 10 de când am slujit. Tot am investit, tot ce am avut. Și banii din casă l-am adus și l-am pus aici cu dragoste să fie pentru sector. oameii au fost uniți și m-au ajutat. În zece ani am ridicat tot ce se vede aici. Tot am procurat, până și pământul nu ți-l dă nimeni degeaba. Am plătit patru mii de euro. Numai biserica ne costă cu toate lucrurile de valoare până la 2 milioane de lei”.  

Preotul spune că în interior se aflau mai multe lucruri de valoare, care însă n-au putut fi salvate.

Cei care se aflau pe teritoriul bisericii, dar și vecinii au încercat să stingă flăcările, însă efortul lor a fost zadarnic. Îndurerați, oamenii ne-au spus că au privit neputiincioși cum lăcașul sfânt în care se rugau ardea ca o torță. Le pare rău și de preot, spun ei, pentru că a muncit enorm pentru această biserică.

Când au ajuns, pompierii spun că flăcările deja se răspândiseră în totalitate. Au reușit însă să salveze o altă clădire din apropiere cu suprafața de 40 metri pătrați, care risca și ea să cadă pradă focului. 

Circumstanțele și cauza de producere a incendiului urmează a fi stabilite de specialiști. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 39 situații de risc. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram