Război în Ucraina, ziua 83: Apărătorii din Azovstal, evacuați, mesajul lui Zelenski și armistițiul Moscovei

social

Incendiul de la biserica din Călărași: Versiunea preliminară a pompierilor

03 mai 2022, ora 15:37
Distribuie:

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a înaintat o primă versiune în cazul incendiului produs în biserica „Cuvioasa Parascheva” din Călărași. Potrivit specialiștilor, incendiul ar fi izbucnit din cauza neatenției la utilizarea focului. 

„Cauza prealabilă de producere a incendiului a fost stabilită în urma acțiunilor de cercetare efectuate  de angajații IGSU la fața locului, dar și a excluderii, în urma investigațiilor a probabilității unui scurtcircuit sau a aducerii focului din exterior”, se menționează într-un comunicat de presă al IGSU.

O încheiere privind toate circumstanțele producerii incendiului, urmează a fi întocmită de specialiști în următoarele zile. Potrivit IGSU, înainte de sărbători, reprezentanții bisericii au fost instruiți la capitolul securității antiincendiare și minimalizării riscului de producere a incendiilor, fiindu-le înmânate atenționări privind respectarea regulilor antiincendiare. 

Incendiul a afectat circa 80% din suprafața obiectivului, însă datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori a fost posibilă evitarea răspândirii arderii asupra a trei construcții din nemijlocită apropiere. Pentru lichidarea arderii, la fața locului au intervenit cinci echipe de salvatori și pompieri.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram