Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

Jurnalista care a protestat în direct la „Pervîi Kanal” se află în Moldova: „Vă rog, nu tăceți!”

07 mai 2022, ora 11:06
Distribuie:

Jurnalista care a protestat în emisie directă la postul rusesc de televiziune „Pervîi Kanal”,  Marina Ovsiannikova, se află în Republica Moldova. Ea a postat pe pagina sa de Instagram un reportaj de la Palanca, de asemenea, a lansat și un îndemn pentru conaționalii săi din Rusia.

Reportajul de la vama Palanca este realizat pentru publicația germană WELT. Marina relatează că a sosit în Moldova în perioada în care s-a tensionat situația în jurul regiunii separatiste transnistrene.

Totodată, jurnalista s-a adresat conaționalilor săi din Rusia pe care i-a îndemnat să nu mai tacă.  

„„De noi nu depinde nimic, noi deja ne-am adaptat la noua realitate. Ne străduim să vorbim mai puțin despre război, ne temem să nu rămânem fără serviciu” – îmi spuneți voi. Iată că din cauza acordului nostru tacit se produc cele mai oribile lucruri în lume. Vă rog, nu tăceți!”, scrie  Marina Ovsiannikova.

Ea menționează că la vama Palanca, de unde a și realizat reportajul, sunt mii de refugiați. „O criză umanitară globală în Europa. Prieteni, oare fiind în Rusia, nu vedeți acest lucru”, întreabă jurnalista.

În luna martie, Marina Ovsiannikova, care a lucrat ca redactor în cadrul departamentului de știri externe al televiziunii, a protest spontan în direct în platoul emisiunii Vremia de la „Pervîi Kanal”. Ea a stat în spatele prezentatoarei TV Ekaterina Andreeva și a desfășurat un afiș împotriva războiului cu îndemnul: „Opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram