Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

Kuleba: Ucraina, Moldova și Europa nu au nevoie de un front în Transnistria. Așteptam un răspuns mai bun de la Chișinău

03 mai 2022, ora 11:42
Distribuie:

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că nici Ucraina, nici Moldova și nici Europa „nu au nevoie de un alt front în Transnistria”. Mai mult, acesta a dat asigurări că Ucraina va ține sub control situația astfel încât conflictul să nu escaladeze în stânga Nistrului.

Declarațiile au fost făcute în cadrul întrevederii cu omologul său danez Jeppe Kofod la Kiev.

„Moldova nu are nevoie de un alt front în Transnistria, Ucraina nu are nevoie de acest front și sunt convins că nici Europa nu are nevoie de el, așa că împreună vom reține escaladarea și vom ține situația sub control”, a declarat Kuleba, potrivit hromadske.

Totodată, șeful diplomației ucrainene a menționat că Ucraina se aștepta la un răspuns mai bun din partea Moldovei la cererile de sprijin de la începutul invaziei ruse.

Însă, „în ciuda acestei poziții, Kievul va continua să susțină integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova”.

TV8.md reamintește că sursele ucrainene ale cotidianului britanic The Times susțin că Rusia a elaborat planuri clare pentru invazia Moldovei

Dacă Rusia recunoaște independența Transnistriei, atunci aceasta va fi o amenințare directă și o încălcare a integrității teritoriale a Moldovei. Aceasta va fi o repetare a „scenariului Donbas”. Apoi vor furniza un număr mare de arme și apoi vor dori să le adauge în Rusia”, a spus una dintre sursele ucrainene, pentru The Times.

Contactați de TV8.md. reprezentanții Ministerului Apărării de la Chișinău au declarat că nu există indicii care ar arăta că Republica Moldova este în pericol.

„Cu referire la articolul publicației britanice The Times despre Moldova, comunicăm că toate instituțiile statului sunt în regim de alarmă încă de la începerea războiului din Ucraina și monitorizează atent situația. În acest moment, nu există indicii care ar arăta că Republica Moldova este în pericol. Aceste constatări sunt împărtășite nu doar de autoritățile moldovenești, dar și de principalii noștri parteneri internaționali”, a precizat Ala Diaconu pentru TV8.md.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram