Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default în Rusia, condiția Moscovei și apelul solistului DDT

social

Liber pentru Croația. La plecare, moldovenii nu mai prezintă certificatul de vaccinare sau test COVID negativ

11 mai 2022, ora 09:39
Distribuie:

Cetățenii moldoveni care vor să plece în Croația, nu  mai au nevoie de certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID sau a rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că decizia privind restricționarea temporară a trecerii frontierei de stat a Republicii Croația, care era valabilă până la 30 aprilie curent, nu a fost prelungită, iar intrarea în Republica Croația este permisă cu respectarea condițiilor generale de intrare în țară.

Respectiv, la intrarea în Republica Croația nu mai este obligatorie prezentarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID sau a rezultatului negativ al testării anti-COVID.

MAEIE atenționează că toți călătorii străini care îndeplinesc condițiile de intrare în Republica Croația sunt încurajați să anunțe din timp că vor trece frontiera de stat utilizând următoarea aplicație -  https://entercroatia.mup.hr/

Reamintim că, începând cu data de 9 aprilie 2022, deciziile privind măsurile pe plan intern sunt abrogate, fiind eliminate restricțiile cu privire la organizarea evenimentelor și obligativitatea purtării măștilor de protecție în spații închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Purtarea măștii de protecție este obligatorie doar în unitățile medicale și instituțiile de asistență socială.

 

 

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram