Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

Liderul de la Kremlin o roagă pe „Maia Grigorievna” să le transmită moldovenilor „cuvinte de recunoștință și respect”

08 mai 2022, ora 17:19
Distribuie:

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a semnat o scrisoare de felicitare personal pentru președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Scrisoarea a fost publicată pe pagina Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

În scrisoare, Vladimir Putin i se adresează președintei Republicii Moldova cu formula „Maia Grigorievna”. Le transmite felicitări moldovenilor și o roagă pe șefa statului să le transmită veteranilor „cuvinte de recunoștință și respect”.  

Mai devreme, pe site-ul Kremlinului a fost publicat un mesaj de felicitare pentru liderii și popoarele fostelor republici sovietice.

Felicitările au fost adresate guvernelor şi popoarelor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan, dar şi autoproclamatelor republici Abhazia şi Osetia de Sud. În plus, Putin i-a felicitat pe liderii şi pe cetăţenii autoproclamatelor „republici populare” Doneţk şi Lugansk, recunoscute de Moscova cu doar câteva zile înaintea lansării invaziei militare în Ucraina.

Putin a felicitat şi popoarele Georgiei şi Ucrainei, însă nu şi autorităţile celor două ţări. Ironic, parcă, el le-a urat ucrainenilor un „viitor pașnic”.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram