Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

Liderul separatist de la Tiraspol: „Transnistria trebuie și va fi recunoscută pe cale pașnică”

06 mai 2022, ora 13:05
Distribuie:

„Transnistria trebuie și va fi recunoscută, însă pe cale pașnică”. Declarația a fost făcută de liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, într-o postare pe Telegram.  

„Transnistria trebuie și va fi recunoscută, însă, pe cale pașnică, la masa negocierilor. Procesul trebuie să fie exclusiv democratic și de natură evolutivă. Fără acțiuni militare și pierderi. Nimeni nu are nevoie de război”, a scris Vadim Krasnoselski.

În contextul incidentelor din ultimele săptămâni, când în sediul așa-zisului MGB a avut loc o explozie, iar a doua zi, două antene de radiocomunicații au fost aruncate în aer la Maiac, liderul separatist cere comunității să nu „creeze artificial motive de panică”. 

„Nu trebuie de ațâțat focul prin provocări – teroriste, telefonice, informaționale”, a scris Krasnoselski menționând că Transnistria „nu vrea război”.

În seara zilei de 25 aprilie, la sediul așa-zisului MGB s-a produs o explozie, iar în ziua următoare, au fost aruncate în aer două antene de radiocomunicații din Maiac. 

Pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist și au declarat că urmele „atacurilor” din regiunea separatistă duc în Ucraina, cu scopul de a atrage Tiraspolul în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că explozia din așa-zisul MGB este „o acțiune provocatoare organizată de serviciile speciale rusești”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram