Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

Lituania declară Rusia ”autor de terorism”, printr-o rezoluție aprobată în unanimitate de parlamentari

10 mai 2022, ora 16:10
Distribuie:

Parlamentul lituanian a adoptat marți, 10 mai, o rezoluție prin care declară invazia Rusiei în Ucraina drept ”genocid”, iar statul este numit ”autor de terorism”. El a cerut, de asemenea, înființarea unui tribunal internațional care să investigheze presupusele crime de război rusești din Ucraina și a precizat că statul va sprijini anchetele, notează antena3.

În rezoluție, Seimas, Parlamentul Lituaniei, a recunoscut ”agresiunea armată pe scară largă - războiul - împotriva Ucrainei de către forțele armate ale Federației Ruse și conducerea sa politică și militară ca genocid împotriva poporului ucrainean."

Aprobată în unanimitate, rezoluția acuză forțele militare ruse că ”țintesc în mod deliberat și sistematic ținte civile”, declarând Rusia ”un stat care sprijină și comite terorismul”.

Lituania este prima țară din lume care adoptă o astfel de poziție.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram