Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

Locurile disponibile pentru elevii de clasa I, completate în proporție de 70%. Când se încheie etapa de înscriere

03 mai 2022, ora 13:47
Distribuie:

Numărul locurilor disponibile pentru elevii de clasa I au fost suplinite în proporție de 70 la sută în Capitală. Până în prezent, au fost depuse peste 6 800 de cereri pentru înscrierea copiilor de vârstă școlară în clasa I.

Înscrierea a fost efectuată prin intermediul platformei online e-scoala.chisinau.md. Potrivit lui Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, în total, acesta reprezintă peste 70% din numărul de locuri disponibile – 10 316 - în cele 140 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și II, inclusiv cele private.

Conform regulamentului, urmează să fie înscriși la școală toți copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la începerea anului școlar. Înscrierea are loc în două etape. Prima etapă se va încheia la 13 iunie. La prima etapă se depun cereri de înmatriculare a copiilor la instituțiile de învățământ conform adresei lor de domiciliu.

Etapa a doua va începe pe 14 iunie și va dura până la sfârșitul lunii august. În această perioadă, vor fi completate locurile rămase disponibile.

Cât privește accesul copiilor din familii de refugiați ucraineni în instituțiile de profil din Capitală, 247 de minori, cu vârste de 3-7 ani, sunt înscriși în 54 de instituții de educație timpurie. Totodată, 608 copii de vârstă școlară sunt încadrați în 50 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și ciclul II.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram