Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

social

Mai mulți deputați au fost desemnați în componența grupurilor parlamentare de prietenie

12 mai 2022, ora 13:59
Distribuie:

Deputații au aprobat, în cadrul ședinței de joi, 12 mai, modificarea componenței grupurilor parlamentare de prietenie. „Diplomația parlamentară este un aspect important al activității deputaților”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, unul din autorii proiectului.

Proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului privind grupurile parlamentare de prietenie propune dispersarea grupului de prietenie cu Țările Europei de Sud-Est, în cinci grupuri separate.

Astfel, președinția grupului parlamentar de prietenie cu Republica Albania va fi asigurată de vicepreședinta Comisiei juridice, numiri şi imunități,  deputata PAS, Veronica Roșca.

În calitate de președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Macedonia de Nord  fost delegată deputata PAS, Iulia Dascălu.

Președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Muntenegru a fost desemnat deputatul PAS, Sergiu Lazarencu.

Președinția grupurilor parlamentare de prietenie cu Bosnia și Herțegovina și Republica Serbia va fi asigurată de deputații BCS, Radu Mudreac și Alexandr Suhodolski.

De asemenea, se propune constituirea grupului de prietenie cu Adunarea Consultativă a Statului Qatar. În calitate de președinte al acestui grup de prietenie a fost desemnat deputatul PAS, Viorel Barda.

Documentul  mai prevede transparentizarea activităților grupurilor de prietenie. În acest sens, direcția din cadrul Secretariatului Parlamentului, responsabilă de coordonarea și gestionarea activităților grupurilor de prietenie, va prezenta anual, Biroului permanent al Parlamentului, un raport privind activitatea grupurilor parlamentare de prietenie, desfășurată în decursul anului anterior.

Componența nominală a grupurilor parlamentare de prietenie a fost stabilită în baza opțiunilor expuse de către deputați. Repartizarea funcțiilor de președinți ai grupurilor a fost efectuată, ținându-se cont de reprezentarea proporțională a partidelor politice în Parlament.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram