Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

Mai puțină birocrație în piețele agroalimentare. Țăranii vor vinde surplusul de „lapte și brânză” în regim simplificat

05 mai 2022, ora 13:56
Distribuie:

Mai puțină birocrație în piețele agroalimentare. Țăranii își vor vinde surplusul de „lapte și brânză” de la animalele din propria lor gospodărie în regim simplificat. Parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificări la Legea privind activitatea sanitară veterinară.

Respectiv, adoptarea amendamentelor va permite persoanelor fizice, care întrețin în mod tradițional pentru propriile necesități animale, să comercializeze surplusurile de producție în condiții mai flexibile.

Potrivit prevederilor proiectului, proprietarii exploatațiilor neprofesionale vor putea comercializa în cantități mici produse de origine animală în piețele agroalimentare, târguri, iarmaroace, cu respectarea cerințelor de calitate.

Totodată, va fi simplificat modul de certificare sanitar veterinară a mărfurilor supuse supravegherii sanitar veterinare pentru introducerea pe piață internă a țării.

De asemenea, se urmărește acordarea dreptului de certificare medicilor veterinari angajați în cadrul circumscripțiilor sanitar veterinare, medicilor veterinari desemnați din cadrul subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor, precum și medicilor veterinari din cadrul unităților din domeniu.

Cât ține de insuficiența de medici veterinari, se urmărește acordarea mai multor facilități specialiștilor respectivi. Astfel, absolvenții instituții de profil, vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru închirierea locuinței sau vor primi locuință gratuită din partea administrației publice locale, vor mai beneficia de o indemnizație în mărime de 15 salarii medii pe economie și compensare parțială a costului resurselor energetice consumate.

Proiectul urmează a fi votat și în lectură finală.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram