Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

Mai puțini șefi la CNPF. Parlamentul a decis reducerea numărului de membri ai Consiliului de Administrație

05 mai 2022, ora 12:03
Distribuie:

Mai puțini șefi la Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF). Parlamentul a dispus reducerea numărului de membri ai Consiliului de Administrație de la 5 la 3.

Potrivit președintelui Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, scopul inițiativei este de a simplifica și debirocratiza activitatea CNPF.

„Numărul de cinci membri a fost aprobat în anul 1998, secolul trecut. Considerăm că eficiența acestei instituții este posibilă prin activitatea a trei membri. Mai reducem din numărul de șefi, din cheltuielile de la bugetul de stat. S-a demonstrat că este posibilă luarea deciziilor și în componență de trei membri”, a declarat  deputatul Alaiba.

Deputata PAS, Dascălu Iulia s-a interesat dacă nu cumva această reducere va afecta gradul de transparență a deciziilor aprobate de CNPF.

„Nu cred că transparența o să aibă de suferit atât timp cât legea privind accesul la informații rămâne neschimbată și  nivelul de responsabilizare a instituției rămâne același. Nu văd cum ar putea fi redusă transparența după debirocratizare, pentru că acest lucru se întâmplă la moment”, a explicat Alaiba.

Anterior, Alaiba spunea că după aprobarea deciziei, se va reuși economisirea a 5 milioane de lei.

TV8 amintește că, în septembrie trecut, conducerea Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a fost demisă cu votul a 54 de deputați. În hotărâre privind raportul anual de activitate al CNPF se apreciază drept nesatisfăcătoare și lipsită de performanță activitatea membrilor Consiliului de administrație.

Ulterior, Parlamentul a desemnat alți trei membri la conducerea CNPF, care au demonstrat că nu există necesitatea unui număr mai mare de directori. Cu atât mai mult că o parte din atribuțiile CNPF urmează să fie atribuite Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram