Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

politic

Maia Sandu a discutat cu secretarul general al ONU, după ce ieri și-a anulat întrevederea „din motive de sănătate”

Foto: Facebook/ Maia Sandu
10 mai 2022, ora 12:29
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova. Maia Sandu, anunță că a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cu care a discutat despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și despre proiectele de dezvoltare a țării. Anunțul vine după ce ieri, reprezentanții Președenției au anunțat că Maia Sandu, nu va participa la niciun eveniment public organizat de 9 mai „din motive de sănătate.

Respectiv și conferința de presă care urma să fie susținută de Maia Sandu împreună cu António Guterres, Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite la fel a fost anulată.

„I-am mulțumit Secretarului General ONU pentru sprijinul de care țara noastră a beneficiat de-a lungul anilor prin agențiile Națiunilor Unite, dar și pentru suportul în gestionarea actualei crize umanitare, inclusiv ajutorul financiar direct oferit refugiaților ucraineni și familiilor ce îi găzduiesc. Am primit asigurări că, în scurt timp, aceste ajutoare vor ajunge la toți cei care au nevoie de ele. Domnul Antonio Guterres a transmis tuturor cetățenilor noștri gratitudinea sa pentru solidaritatea manifestată față de refugiații din Ucraina”, anunță Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Vrem să construim o lume mai sigură și mai bună pentru toți. De aceea, am reconfirmat susținerea noastră pentru agenda de dezvoltare durabilă a ONU. Am discutat și despre noul Cadru de Parteneriat ONU-Moldova pentru următorii cinci ani. Este un parteneriat care va susține realizarea priorităților noastre naționale în domeniul drepturilor omului și al dezvoltării, al consolidării statului de drept și democrației, și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor”, mai scrie aceasta.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram