Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

externe

Manifestanții ruşi antirăzboi au ieșit pe străzile din toată Rusia de Ziua Victoriei. Mai multe persoane arestate

09 mai 2022, ora 22:20
Distribuie:

Jurnalistul Kevin Rothrock, editor la site-ul de știri rus Meduza, semnalează, pe Twitter, cum manifestanții antirăzboi şi-au făcut simţită prezenţa pe străzile din întreaga Rusie de Ziua Victoriei, transmite The Guardian, potrivit Libertatea.

Astăzi, la marşul „Regimentului Nemuritor”, poliția a scos o femeie din mulțime și a arestat-o. Femeia purta o pancartă cu mesajul: „Nu a vrut să se repete [războiul]!”. „A luptat pentru pace!” „Bunicii noștri au spus: `Dacă nu ar fi existat război!`”.

De asemenea, poliția din Moscova l-a arestat astăzi pe acest bărbat pentru că stătea singur pe o bancă cu o pancartă pe care scria: „Nu războiului!”.

În Nijni Novgorod, activiști necunoscuți au amplasat acest banner pe o clădire situată vizavi de sediul poliției din oraș. Textul semnifică expresia rusă: „La naiba cu războiul!”.

Poliția din Ufa a reținut astăzi o femeie care a marcat Ziua Victoriei stând în picioare lângă monumentul orașului dedicat drepturilor omului cu o pancartă pe care scria: „Bunicul meu a luptat împotriva fascismului”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram