Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

externe

Mariupol: Rușii schimbă indicatoarele rutiere din limba ucraineană în limba rusă

Foto: Twitter
06 mai 2022, ora 11:11
Distribuie:

Rușii au început să înlocuiască indicatoarele rutiere din Mariupol. Mai exact, mai multe semne rutiere au fost schimbate din limba ucraineană în limba rusă. Ministerul Transporturilor al auto-proclamatei Republici Populare Donețk a promis joi că vor continua lucrările de înlocuire a indicatoarelor rutiere în teritoriile „eliberate”, relatează CNN.

Anunțul despre schimbarea indicatoarelor a fost făcut de către Consiliul Local Mariupol.

 „Ocupanții au distrus orașul nostru, au ucis 20.000 de oameni, iar acum își schimbă obiectivul. Oamenii cu problemele lor pot să mai aștepte”, a notat Consiliul Local Mariupol. 

Liderul auto-proclamatei Republici Populare Donețk (RPD) și un înalt oficial al partidului Rusia Unită a președintelui rus Vladimir Putin au decernat săptămâna aceasta medalii „Pentru eliberarea Mariupol”.

„Eliberarea acestui oraș este o victorie comună pentru armatele Republicii Populare Donețk și ale Federației Ruse”, a postat Pușilin pe canalul său Telegram.

La Mariupol s-a ridicat și o statuie ciudată, înfățișând o femeie în vârstă purtând steagul sovietelor, scrie hotnews.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram