Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

social

/VIDEO/ Misterul defrișărilor ilegale din Parcul "Valea Morilor": Cui aparține terenul de pe care au fost tăiați copacii

04 mai 2022, ora 20:18
Distribuie:

Defrișări ilegale, în Parcul „Valea Morilor” din Capitală. Un grup de persoane au fost surprinse în timp ce tăiau copaci. A fost sesizată poliția, care a venit la fața locului. Polițiștii vor să afle acum cine și de ce a permis tăierea copacilor. Le mai rămâne un mister de dezlegat. Cui aparține terenul? Primăria capitalei spune că e în gestiunea Guvernului. Iar Guvernul afirmă că e proprietatea primăriei. 

După ce, în spațiul public, au apărut informații despre aceea că, în Parcul Valea Morilor s-ar fi tăiat ilegal mai mulți copaci, Primăria a emis un comunicat în care precizează că „Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi”, care este o subdiviziune a municipalității, nu a executat lucrări silvotehnice în zona respectivă. 

Potrivit Administrației Publice Locale, autorizația ar fi fost emisă de Agenția de Mediu, care nu i se subordonează. Mai mult, în timp ce Primăria declară că terenul de pe care au fost tăiați copacii este în proprietatea Agenției pentru Proprietăți Publice, din subordinea Guvernului, cei de la APP spun că acest teren nu aparține instituției, ci municipalității: 

„În urma examinării informației, a bazei de date ASP și o informație din registrul bunurilor imobile deținut de către ASP, locul amplasării acțiunilor de defrișare semnalizate, s-a efectuat pe terenul cu numărul cadastral - 0 100 202 918. Acest teren nu apaține APP -ului”.

Echipa TV8 a mers astăzi la fața locului și a surprins imagini cu trunchiurile copacilor defrișați. Printre trecători, am găsit și un martor al defrișărilor, din spusele căruia arborii care au fost tăiați păreau sănătoși:

„Am văzut vreo 15 oameni cu echipament serios, care, pur și simplu, tăiau din copac, din crengi și așa mai departe. Crengile păreau uscate, dar copacul nu părea să fie uscat”.

 „ - Am văzut după ce m-am coborât, un camion plin de lemne tăiate, bănuiesc că din copacul respectiv. - Erau sănătoși la prima privire? - Da, erau verzi, cât se poate de sănătoși”.

Imaginile publicate pe rețelele de socializare au strânit și reacțiile unor oficiali. Astfel, într-un comentariu la postarea unui deputat, ministra mediului, Iuliana Cantaragiu, precizează că, în acest caz, a fost întocmit un proces verbal. Potrivit ministrei, cadrul legal actual nu prevede ca, în locul copacilor tăiați, făptașii să fie obligați să planteze alții. Datele oficiale arată că, în ultimii 3

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram