Război în Ucraina, ziua 83: Evacuare din Azovstal, atac la Zatoca, aderare la NATO, petrol mai scump și supărarea Rusiei

politic

Moldova este pregătită să transmită și a doua parte a chestionarului de aderare la UE. Când se va întâmpla

07 mai 2022, ora 14:52
Distribuie:

Moldova este pregătită să depună și partea a doua a chestionarului completat de aderare la Uniunea Europeană. Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul  unei conferințe comune cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda.

„Suntem gata să transmitem răspunsul la al doilea chestionar săptămâna care vine”, a declarat șefa statului, Maia Sandu.

„Alegerea noastră e Uniunea Europeană, pentru că Uniunea Europeană este, prin excelență, un proiect de pace, o familie pașnică și prosperă a statelor europene. Iar o țară mică și vulnerabilă, precum este Republica Moldova, s-ar simți mai în siguranță ca parte a acestei familii”, a menționat Maia Sandu.

La rândul său, președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a dat asigurări că Republica Moldova are tot suportul țării sale. La prima etapă, doi experți de nivel înalt din Lituania au oferit suport autorităților de la Chișinău la îndeplinirea chestionarului de aderare.

„Lituania este gata să ofere toată asistența necesară în acest proces. Lituania are experiența vastă în prezentarea documentelor necesare Comisiei Europene și implementarea reformelor necesare. Dar va fi și a doua etapă și această etapă va fi cea politică. Comisia Europeană își va anunța opinia cu privire la chestionar și vom discuta la cel mai înalt nivel despre perspectiva de acordare a statutului de candidat a unei țări din Parteneriatul Estic”, a spus Gitanas Nauseda.

Pe 3 martie, Republica Moldova a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană. Pe 11 aprilie, Republica Moldova a primit chestionarul privind cererea de aderare la Uniunea Europeană. Pe 22 aprilie, Republica Moldova a transmis prima parte  completată a chestionarului de aderarea la Uniunea Europeană.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram