Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default în Rusia, condiția Moscovei și apelul solistului DDT

externe

Moscova îl contrazice pe Lukașenko, după ce acesta a spus că invazia Rusiei durează prea mult

06 mai 2022, ora 20:00
Distribuie:

Moscova nu este de acord cu evaluările făcute de președintele Belarusului după mai bine de două luni de război, arată poziția oficială a președinției ruse, scrie Libertatea.

„Operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina se desfășoară conform planului”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

El l-a contrazis astfel pe președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, care a spus într-un interviu acordat Associated Press că „operațiunea militară trenează”. 

Peskov fusese întrebat de jurnaliști cum comentează declarațiile liderului de la Minsk, scrie Tass. 

„Nu sunt suficient de implicat în această problemă ca să spun dacă totul merge conform planului. Vreau să subliniez încă o dată că eu simt că această operațiune trenează”, spusese anterior Lukașenko. 

Operațiunea care „decurge conform planului” este o formulă care a fost folosită în mod repetat de oficialii de la Moscova. 

Însă oficialii și analiștii occidentali sunt de acord că Rusia a mizat inițial – în mod evident eronat – pe o operațiune de scurtă durată, care ar fi trebuit să se încheie cu capitularea Kievului. 

Războiul a ajuns între timp în ziua 72 și Rusia a renunțat, cel puțin temporar, la asaltul asupra Kievului, preferând să se concentreze asupra estului Ucrainei. 

În tot acest timp, Lukașenko s-a dovedit un aliat fidel pentru Vladimir Putin, permițând Rusiei să lanseze atacuri de pe teritoriul Belarusului. 

Minskul nu s-a implicat însă direct în conflict și, în ciuda temerilor Kievului, nu a trimis militari care să lupte alături de ruși.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram