Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

externe

New York Times: Serviciile secrete americane oferă Ucrainei informații care o ajută să ucidă generali ruși

05 mai 2022, ora 10:35
Distribuie:

Oficiali de la Washington au oferit informații ale serviciilor secrete despre unitățile ruse, date care au ajutat forțele ucrainene să ucidă mulți dintre generalii ruși aflați la cârma războiului lui Putin, reiese dintr-o anchetă a cotidianului american New York Times, în care sunt citați înalți oficiali americani, informează Libertatea.

Ucraina susține că circa 12 generali trimiși de Vladimir Putin să conducă invazia au fost omorâți de forțele ucrainene în timpul luptelor – o cifră care i-a uimit pe analiștii militari. 

În spatele pierderilor Rusiei, s-ar afla un efort secret al administrației Biden de a furniza informații în timp real pe câmpul de luptă Ucrainei. 

Acestea includ detalii despre mișcările de trupe așteptate ale Rusiei și locația, și alte detalii despre cartierul general militar mobil al Rusiei. 

De asemenea, informațiile mai includ mișcările de trupe rusești anticipate, obținute din evaluările recente americane ale planului secret de luptă al Moscovei pentru luptele din regiunea Donbas din estul Ucrainei. 

Ucraina a combinat acest ajutor cu propriile sale date pentru a efectua lovituri de artilerie și alte atacuri care au dus la eliminarea mai multor ofițeri ruși. 

Pe lângă ajutorul informațional, SUA au oferit Ucrainei arme grele în lupta sa împotriva invaziei ruse și peste 3 miliarde de dolari în ajutor militar.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram