Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

O femeie din Herson descrie orașul cucerit de ruși: „Pare o apocalipsă zombie”

11 mai 2022, ora 22:45
Distribuie:

O femeie din Herson spune că orașul ei este ca o „apocalipsă zombie” de când trupele ruse au preluat controlul, relatează CNN, potrivit Digi24.

Femeia, care a cerut să fie identificată drept Tania, a spus că invazia rusă a avut un impact atât fizic, cât și psihologic asupra oamenilor și asupra orașului.

„Vezi toate rafturile goale din magazine, vezi oameni înarmați care ies pe stradă și merg pe lângă tine. Și este înspăimântător, pentru că sunt prin tot orașul. Deci e greu”, a spus ea.

Noua conducere a regiunii Herson, instalată de Rusia, a anunțat astăzi intenția de a cere oficial să devină parte a Federației Ruse.

„Autoritățile din regiunea Herson vor face apel la președintele Rusiei, cu o cerere de includere a regiunii în Rusia”, se arată într-un comunicat postat pe un nou canal de pe Telegram, care pare să fie legat de administrația pro-rusă.

Tania a spus că îi este frică de soldații ruși care patrulează în oraș și că nimeni nu vrea să ca regiunea să facă parte din Rusia.

„Nu cunosc nicio persoană care ar dori să se alăture Crimeei, ca parte a Federației Ruse. Nu cunosc nicio persoană din Herson care să vrea să fie parte din Rusia; au văzut ce au făcut rușii”, a spus ea.

Tania a spus că mulți oameni au plecat din oraș și străzile sunt aproape pustii în timpul zilei.

„Pare o apocalipsă zombie. Nu este nimeni aici. Dimineața, sunt mulți oameni, dar acum văd că orașul nostru moare încet, din păcate", a spus ea.

Femeia a spus că vrea și ea să părăsească orașul, așa cum au făcut deja mulți dintre prietenii ei, dar că este foarte dificil pentru că nu există coridoare oficiale de evacuare și ar trebui să treacă prin zeci de puncte de control rusești.

Gara nu mai funcționează de când rușii au preluat orașul, iar trupele ruse o folosesc acum ca bază, a mai spus Tania.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram