Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

O ucraineancă fugită de la Kiev a primit loc de muncă după o apariție de 8 secunde la televizor

13 mai 2022, ora 18:52
Distribuie:

Oksana Kononenko, 36 de ani, a fost angajată de banca privată Bergos din Zurich, Elveția, și va începe munca luni, 16 mai. Femeia a fugit din Kiev, după ce Rusia a invadat Ucraina. Ajunsă în Zurich, experta financiară s-a înscris pe listele Centrului Federal de Azil. Acolo au surprins-o camerele televiziunii SRF, scrie publicația Heute, potrivit Libertatea.

Kononenko a fugit în Elveția împreună cu mama ei de 69 de ani. Cele două ucrainence au fost primite de o familie din Egg. O compatriotă cu care era prietenă a dus-o pe Oksana la Centrul Federal de Azil. În timpul reportajului televiziunii naționale SRF la fața locului, prietena a împins-o pe Kononenko în fața camerei. 

Întrebată de reporteri despre dorințele și viitorul ei în Elveția, Oksana a răspuns, clar, că și-ar dori să lucreze la o bancă din această țară.  

Un membru al Consiliului de Administrație al băncii private Bergos din Zurich a urmărit programul din 16 martie, unde declarația lui Kononeko a durat aproximativ opt secunde.  

„Mă simt cumva vinovată că eu sunt în siguranță” 

A făcut rost de numărul femeii, expertă financiar și vorbitoare de limbă engleză. După o perioadă de stagiatură, Oksana va începe slujba luni, 16 mai. 

Peter Raskin, șeful băncii care a angajat-o pe Oksana, afirmă că acesta nu a fost „un truc de PR. Este calificată, are experiență în private-banking și management de proiect. Oameni ca ea nu au nicio problemă să găsească un loc de muncă în Elveția”. 

Diverse alte bănci helvete au demarat acum programe de recrutare pentru ucraineni. UBS și Credit Suisse au anunțuri de angajare în ucraineană.

Potrivit propriilor declarații, Oksana s-a acomodat în Elveția, dar este îngrijorată de situația de acasă: „Mă simt cumva vinovată, pentru că eu sunt în siguranță”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram