Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

politic

Parlamentul European a votat rezoluția privind acordarea statutului de țară candidat la UE pentru R. Moldova

Foto simbol
05 mai 2022, ora 13:53
Distribuie:

Plenul Parlamentului European a votat joi, 5 mai, o rezoluție în care solicită acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către europarlamentarul Siegfried Mureșan care a precizat că această „rezoluție este cel mai ambițios document privind R. Moldova adoptata vreodată de o instituție UE”.

„În rezoluția votată astăzi cu largă majoritate de Parlamentul European solicităm acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Republica Moldova este la fel de importantă pentru securitatea și stabilitatea Uniunii Europene cum este și Ucraina. Toată Europa a văzut acest lucru în ultimele luni, odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Autoritățile și cetățenii Republicii Moldova au acționat în spirit european și au oferit hrană, adăpost și îngrijire medicală sutelor de mii de refugiați ucraineni care au intrat în țară fugind din calea războiului”, scrie Siegfried Mureșan.

Potrivit lui Siegfried Mureșan, președintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova, pe lângă solicitarea statutului de țară candidat, a mai fost cerută și integrarea în piața unică a UE și crearea unui Grup de sprijin permanent pentru Republica Moldova înființat la nivelul Comisiei Europene.

Potrivit lui Mureșanu, rezoluția este susținută de marea majoritatea a grupurilor politice din Parlamentul European, și e cel mai ambițios document privind Republica Moldova, adoptat vreodată de o instituție a Uniunii Europene.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram