Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

externe

Peskov reamintește condițiile în care militarii ucraineni pot părăsi uzina Azovstal: „Aceasta este comanda”

13 mai 2022, ora 14:39
Distribuie:

Ucraina încearcă să negocieze evacuarea soldaților răniți din uzina Azovstal, din Mariupol, care e luată cu asalt de două luni de armata rusă. Kremlinul a reamintit cuvintele președintelui rus Vladimir Putin, că armata ucraineană ar putea părăsi teritoriul uzinei Azovstal doar prin depunerea armelor, scrie Interfax.

„Se pornește de la cuvintele președintelui nostru, care s-a ocupat de posibilitatea tuturor civililor de a părăsi teritoriul uzinei și de a părăsi acest teritoriu în orice direcție la alegere, lucru care s-a desfășurat. 

Cât despre militari, s-a spus că ar putea pleca, de asemenea, după ce și-au depus armele”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt prezidențial, Dmitri Peskov, ca răspuns la o solicitare de a comenta declarația vicepremierului Ucrainei, Irina Vereșciuk, despre disponibilitatea ei de a semna un document cu Rusia privind evacuarea a militarilor din Azovstal. 

Potrivit lui Peskov, în acest caz, armata ucraineană „va fi tratată în mod corespunzător, tuturor răniților li se vor asigura îngrijirile medicale necesare”. 

„Aceste cuvinte ale președintelui, aceasta este comanda comandantului suprem, de aici pornim”, a adăugat el.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram