Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

social

Peste 70 de polițiști europeni din cadrul misiunii FRONTEX activează la punctele de frontieră de stat

Foto: Poliția de frontieră
04 mai 2022, ora 12:15
Distribuie:

Începând cu 17 aprilie peste 70 de polițiști europeni din cadrul misiunii FRONTEX activează la punctele de trecere a frontierei de stat. Anunțul a fost făcut de șefa statului Maia Sandu care a precizat că rolul acestora este să susțină polițiștii de frontieră moldoveni în activitatea de control la trecerile frontierei de stat.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

„Domnule președinte avem o zicală: Prietenul la nevoie se cunoaște”. UE este o adevărată prietenă țării noastre, avem prietenia confirmată în timp și cooperăm pe mai mult domenii. Din 17 martie cooperăm direct în domeniul managmentului frontierei. Peste 70 de polițiști europeni din cadrul misiunii FRONTEX muncesc alături de colegii lor din Moldova la diferite puncte de trecere a frontierei”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a precizat că începând cu 30 martie curent, o echipă  EUROPOL a dat startul unei noi misiuni în Republica Moldova. 

„Apreciem cooperarea cu comunitatea europeană pentru pace. Sprijinul UE pentru consolidarea rezilienței țării noastre în condițiile războiului informațional.

Frontex, Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, a fost înființată în 2004 cu scopul de a sprijini statele membre ale UE și țările asociate spațiului Schengen în protejarea frontierelor externe ale spațiului de liberă circulație al UE. 

Misiunea FRONTEX are misiunea de a spori capacitățile instituționale, prin schimbul permanent de informații și bune practici în domeniul securității frontierei de stat.

„În această perioadă dificilă, angajații Poliției de Frontieră au nevoie de suportul și experiența altor state, astfel că asistența din partea Agenției FRONTEX este mai mult decât necesară”, a cochis șefa statului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram