Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

politic

Platforma DA își alege conducerea. Congresul formațiunii urmează să aleagă între Chiril Moțpan și Dinu Plângău

08 mai 2022, ora 12:08
Distribuie:

Platforma DA își alege duminică, 8 mai, noua conducere. A fost convocat Congresul formațiunii, iar votanții vor alege unul dintre cei doi candidați înscriși în cursă - Chiril Moțpan și Dinu Plângău.

„Anume această competiție ne poate asigura unitatea în viitor. Lipsa acestei competiții ne-ar fi compromis dorința noastră sinceră de consolidare a partidului. Le doresc succes celor doi candidați pe care-i cunosc bine. Iar pe voi vă îndemn să votați așa cum vă dictează conștiința, dar nu după rugămintea unui prieten. Este obligatoriu ca acest partid minunat să nu fie băgat niciodată în buzunarul cuiva. Trebuie să asigurăm independenta partidului nostru față de orice entitate politică sau financiară din țară sau de peste hotare”, a declarat în discursul său, fostul președinte al formațiunii, Andrei Năstase.

Invitat să participe la Congresul formațiunii, comentatorul politic, Anatol Țăranu, a remarcat „istoria glorioasă” a partidului și a venit cu recomandări pentru membrii săi.

„Sunteți un partid cu o istorie glorioasă. Dacă nu ar fi existat Platforma DA și  oameni concreți din această Platformă, mă tem că, astăzi,  Republica Moldova ar continua să fie un stat oligarhic. În Republica Moldova deseori se întâmplă lucruri ciudate. Voi sunteți o ciudățenie a Republicii Moldova. Straniu că nu sunteți prezenți  în Parlament. Dar așa este viața și trebuie să găsiți un răspuns plauzibil de ce s-a întâmplat în acest lucru. Încercați să găsiți lucruri și trăsături politice care vă deosebesc. Asta este unica voastră șansă”, a declarat comentatorul Anatol Țăranu.

Congresul partidului urma să aibă loc încă în luna martie, dar a fost anulat din cauza restricțiilor dictate de pandemia de COVID - 19.

Andrei Năstase și întreaga conducere a Platformei DA au demisionat în iulie anul trecut, după ce partidul a obținut un rezultat modest în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, de puțin peste 2% din voturi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram