Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

politic

Precizare oficială: Ajutorul anunțat de UE pentru R. Moldova nu vizează și nu se referă la armamentul letal

04 mai 2022, ora 14:16
Distribuie:

Asistența oferită de Uniunea Europeană pentru Republica Moldova în domeniul apărării nu vizează și nu se referă la armamentul letal. Precizarea a fost făcută de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în contextul declarațiilor făcute de președintele Consiliului European, Charles Michel, la Chișinău.

Oficialii de la Chișinău au menționat că, la acest capitol, Republica Moldova beneficiază de asistență din partea Uniunii Europene prin intermediul Instrumentului european pentru pace (European Peace Facility).

"Activitățile pentru anul 2021 au inclus consolidarea capacităților medicale ale Armatei Naționale și sporirea capacităților geniștilor moldoveni cu un suport în valoare de 7 milioane euro.

Pentru următoarea perioadă au fost identificate 6 domenii de interes: logistică militară, mobilitate, comandă și control, apărarea cibernetică, capacități de monitorizare a situației și comunicații tactice.

Republica Moldova și Uniunea Europeană continuă cooperarea în vederea sporirii rezilienței și modernizării sectorului de apărare", se arată în comunicatul oficial.

Președintele Consiliului European: Intenționăm să oferim mai mult sprijin militar Republicii Moldova

04 mai 2022, 11:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram