Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

politic

Premieră! Republica Moldova va participa la reuniunea G7 a miniștrilor Afacerilor Externe

11 mai 2022, ora 15:46
Distribuie:

Republica Moldova participă în premieră la reuniunea G7 a miniștrilor Afacerilor Externe care va avea loc în perioada 12 - 14 mai în localitatea Weissenhaus, Germania. Delegația țării noastre va fi condusă de viceprim-ministru Nicu Popescu, cel care a și anunțat despre aceasta.

„În marja reuniunii, la invitația ministrei Afacerilor Externe a Germaniei Annalena Baerbock, voi vorbi despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, gestionarea crizei de refugiați, impactul socio-economic asupra țării noastre și eforturile susținute ale autorităților în procesul de reforme și modernizare în parcursul european al Republicii Moldova”, precizează Nicu Popescu.

În contextul participării reuniunea G7 Nicu Popescu va avea întrevederi bilaterale cu înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și politică de securitate Josep Borrell, ministra Afacerilor Externe a Germaniei Annalena Baerbock, dar și cu ministrul pentru Europa și afaceri externe al Franței Jean-Yves Le Drian.

Viceprim-ministru Nicu Popescu se va întâlni și cu ministrul Afacerilor Externe și cooperării internaționale al Italiei Luigi Di Maio, ministrul Afacerilor Externe al Japoniei Hayashi Yoshimasa, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba și alți oficiali de nivel înalt.

Grupul G7 a fost înființat în 1975 ca forum informal reunind liderii principalelor națiuni industrializate din lume (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite). 

De-a lungul anilor, summiturile anuale ale G7 au devenit o platformă pentru stabilirea direcției discursurilor multilaterale și a răspunsurilor politice la provocările globale. G7 completează rolul G20, grup considerat în general ca fiind cadrul pentru coordonarea economică globală.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram