Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

Președintele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al-Nahyane, a murit. Cine îl va succeda

13 mai 2022, ora 22:40
Distribuie:

Președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyane, care era bolnav de mai mulți ani, a murit vineri la vârsta de 73 de ani, după ce a însoțit ascensiunea țării sale pe scena internațională în ultimele două decenii, scrie HotNews.

„Președintele Khalifa bin Zayed Al-Nahyane a murit”, a anunțat un comunicat guvernamental publicat de agenția oficială WAM, fără a preciza cauza decesului șefului statului, care suferea de probleme de sănătate.

El a fost înmormântat în cimitirul al-Bateen din Abu Dhabi.

Rar văzut în public de la accidentul vascular cerebral suferit în ianuarie 2014, se așteaptă ca șeicul Khalifa să fie înlocuit în scurt timp de fratele său vitreg, prințul moștenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed, cunoscut sub numele de MBZ, considerat deja conducătorul de facto al acestei bogate monarhii petroliere din Golf.

Imediat ce a fost anunțată moartea sa, mass-media locală și-a întrerupt programele pentru a difuza imagini și articole în semn de omagiu pentru șeicul Khalifa.

„Pozițiile, realizările, înțelepciunea, generozitatea și inițiativele sale pot fi găsite în fiecare colț al țării”, a transmis MBZ pe Twitter. „Khalifa bin Zayed, fratele meu, mentorul și profesorul meu, fie ca Dumnezeu să aibă milă de tine”, a scris acesta.

Guvernul a declarat doliu oficial, iar drapelele au fost arborate la jumătate de catarg timp de 40 de zile. Următoarele trei zile, începând de vineri, vor fi zile nelucrătoare.

Născut în septembrie 1948, șeicul Khalifa i-a succedat, în 2004, tatălui său, șeicul Zayed bin Sultan Al-Nahyane, președintele și părintele fondator al Emiratelor, o federație de șapte emirate, printre care Dubai și capitala Abu Dhabi.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram