Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

Primarul Ceban solicită autorizarea depozitului municipal pentru refugiați și vrea să primească ajutoare de la stat

03 mai 2022, ora 10:23
Distribuie:

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, solicită autorizarea depozitului municipiului Chișinău pentru recepționarea ajutoarelor umanitare  pentru refugiați, care funcționează la Patria Lukoil.

Ceban a înaintat această solicitare Guvernului și Centrului unic de gestionare a crizei refugiaților. Potrivit lui, după ce Guvernul a dispus transferarea Centrului pentru refugiați de la Moldexpo în subordinea sa, municipalitatea a rămas fără un depozit autorizat.

Totodată, Ceban a cerut repetat Guvernului să distribuie, inclusiv în Capitală ajutoarele umanitare destinate refugiaților ucraineni care au venit de peste hotare. 

„Guvernul nu a livrat și nu livrează măcar ceva loturi din asistența externă pe ce și unde s-au dus acele ajutoare raportate cu mii de tone. Unde sunt aceste ajutoare venite cu avioanele și camioanele”, a spus Ion Ceban.

Primarul a spus că solicitanții de ajutoare primesc, în continuare pachete cu alimente și produse de igienă din donațiile făcute de  cetățeni și agenții economici.

Potrivit autorităților locale, în ultimele zile s-a atestat o creștere a numărului de persoane refugiate cazate la centrul municipal de plasament. Oamenii beneficiază de hrană de trei ori pe zi și asistență medicală gratuită.    

Până la ora actuală, în școlile din capitală au fost înmatriculați 608 copii ucraineni, iar în grădinițe 247.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram