Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

externe

Putin i-a prezentat scuze premierului israelian pentru afirmaţia lui Lavrov cu privire la Hitler

05 mai 2022, ora 22:28
Distribuie:

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a prezentat scuze premierului israelian Naftali Bennett, joi, 5 mai pentru afirmaţiile ministrului de Externe Serghei Lavrov cu privire la Hitler, scrie adevarul.ro.

„Premierul a acceptat scuzele preşedintelui Putin pentru remarcile lui Lavrov şi i-a mulţumit pentru clarificarea atitudinii sale faţă de poporul evreu şi amintirea Holocaustului”, a precizat biroul premierului israelian, potrivit The Jerusalem Post. 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că dictatorul nazist Adolf Hitler avea „sânge de evreu”, afirmaţie care a provocat, luni, un răspuns furios din partea Israelului.  

Ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, a precizat atunci că remarcile lui Lavrov reprezintă „o declaraţie scandaloasă şi de neiertat, cât şi o eroare istorică îngrozitoare”, deoarece „evreii nu s-au omorât singuri”.  

Lavrov a făcut declaraţiile respective la televiziunea italiană, duminică, reiterând afirmaţia Rusiei conform căreia invadarea Ucrainei are obiectivul de a „denazifica” ţara. El a ignorat faptul că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este evreu.  

„El (n.r. Zelensky) invocă un argument: ce fel de nazism pot să aibă (n.r. ucrainenii) dacă el este evreu. Poate mă înşel, dar Hitler avea şi sânge de evreu. Nu înseamnă absolut nimic. Poporul evreu înţelept spune că cei mai înflăcăraţi antisemiţi sunt de obicei evrei”, a mai subliniat Lavrov.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram