Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

Putin le urează ucrainenilor „pace”. Mesajul liderului de la Kremlin pentru popoarele din fostele republici sovietice

08 mai 2022, ora 14:38
Distribuie:

În ajunul zilei de 9 mai, liderul de la Kremlin le-a transmis un mesaj de felicitare liderilor și popoarelor fostelor republici sovietice, inclusiv din Moldova.

Preşedintele rus, Vladimir Putin a dat asigurări că, „la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”, făcând comparație între cel de-al doilea Război Mondial și răboiul din Ucraina vecină.

 „Astăzi, datoria comună este de a împiedica renaşterea nazismului... Din nefericire, astăzi, nazismul ridică din nou capul”, a adăugat şeful statului rus, care le-a urat „tuturor locuitorilor Ucrainei un viitor paşnic şi drept”.

Felicitările au fost adresate guvernelor şi popoarelor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan, dar şi autoproclamatelor republici Abhazia şi Osetia de Sud. În plus, Putin i-a felicitat pe liderii şi pe cetăţenii autoproclamatelor „republici populare” Doneţk şi Lugansk, recunoscute de Moscova cu doar câteva zile înaintea lansării invaziei militare în Ucraina.

Putin a felicitat şi popoarele Georgiei şi Ucrainei, însă nu şi autorităţile celor două ţări.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram