Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

social

Reacția liderului separatist de la Tiraspol: „Nu există mobilizare în Transnistria”

08 mai 2022, ora 12:49
Distribuie:

Liderul separatist de la Tiraspol spune că nu există „niciun fel de mobilizare în Transnistria”. În acest fel, Vadim Krasnoselski a reacționat la declarațiile Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, care au invocat că trupele din regiunea transnistreană sunt în pregătire de luptă.

„Trupele din Transnistria sunt în plină pregătire pentru luptă, situația rămâne tensionată” avertiza, în dimineața zilei de duminică, 8 mai, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Nu are loc niciun fel de mobilizare în Transnistria. După comiterea atacurilor a fost decretat nivel „roșu” de pericol terorist cu implementarea măsurilor corespunzătoare  de prevenție și protecție a populației. Organele de drept au fost trecute în regim alert de activitate. Nu sunt niciun fel de schimbări”, a scris liderul separatist de la Tiraspol pe canalul său de Telegram.

Totodată, el a subliniat că „Transnistria nu reprezintă o amenințare pentru statele vecine, respectă neutralitatea și rămâne angajată față de principiile rezolvării tuturor problemelor de la masa negocierilor”.

TV8 amintește că sâmbătă dimineața, 7 mai, au fost raportate alte patru  explozii în stânga Nistrului. Deflagrațiile s-au produs în satul Voroncovo, raionul Râbnița. Seria de explozii în stânga Nistrului a început în seara zilei de 25 aprilie, la sediul așa-zisului MGB s-a produs o explozie, iar în ziua următoare, au fost aruncate în aer două antene de radiocomunicații din Maiac.

Pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist și au declarat că urmele „atacurilor” din regiunea separatistă duc în Ucraina, cu scopul de a atrage Tiraspolul în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

De cealaltă parte, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că explozia din așa-zisul MGB este „o acțiune provocatoare organizată de serviciile speciale rusești”.

În cadrul unei conferințe de vineri, 6 mai, liderul separatist al regiunii a declarat că alerta de codul roșu de pericol terorist ar putea fi prelungit în Transnistria și după date  de 10 mai, „în funcție de situație”.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram