Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

social

Recomandările Ministerului Sănătății după înregistrarea în țară a primului caz probabil de hepatită acută la copii

Foto: Getty Images
13 mai 2022, ora 08:55
Distribuie:

În contextul înregistrării în Republica Moldova a primului caz probabil de hepatită acută de etiologie necunoscută la copii, Ministerul Sănătății îndeamnă părinții să fie atenți la semnele hepatitei acute, precum apariția icterului (culoarea galbenă a feței și a sclerei, urina întunecată la culoare), dar și la simptomele afecțiunilor gastrointestinale precum greață, vomă, diaree și dureri abdominale.

„La apariția primelor simptome trebuie să vă adresați medicului de familie sau la Serviciul de urgență 112. Pentru confirmarea sau infirmarea unui caz probabil de hepatită acută de etiologie neidentificată vor fi efectuate probele necesare pentru a exclude prezența virușilor obișnuiți care provoacă hepatită virală acută și prezența hepatitei toxice medicamentoase”, precizează ministerul Sănătății.

Potrivit informațiilor prezentate de Organizația Mondială a Sănătății, de hepatita acută de origine necunoscută pot suferi copiii la orice vârstă, începând de la o lună până la 16 ani.

Medicii recomandă respectarea bunelor practici de igienă, precum spălarea regulată a mâinilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor care pot fi atinse frecvent de copii și a jucăriilor.

Joi, 12 mai, autoritățile din sănătate au anunțat despre  înregistrarea în Republica Moldova a unui caz probabil de hepatită acută severă de etiologie necunoscută la copii. Pacientul este un copil care a fost internat pe 7 mai în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, din Chișinău, cu simptome specifice hepatitei virale acute.

În prezent, copilul este în continuare internat în spital, fiind în stare gravă, dar stabilă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram