Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

externe

Rușii, nevoiți să se apere în fața asaltului ucrainean pe frontul din Harkov. Localitățile în care au pierdut controlul

11 mai 2022, ora 21:07
Distribuie:

Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat miercuri, 11 mai, așezarea Pepiniere din regiunea Harkov. Unitățile ocupanților ruși din direcția Harkov s-au mutat în poziții de apărare pentru a încetini ritmul ofensivei trupelor ucrainene, se precizează în raportul de seară al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie ziare.com.

Marți, 10 mai, unitatea specială KRAKEN a informat despre eliberarea satului Creșa, informație confirmată oficial de către Statul Major. Forțele speciale au remarcat că armata ucraineană controlează complet satul și continuă să-i împingă pe ocupanții ruși la granița cu Rusia.

În marea majoritate a teritoriilor ocupate din regiunea Harkov, ocupanții bruiază rețelele de telefonie pentru a preveni transmiterea de informații despre mișcarea trupelor ruse. Localnicii din multe așezări rămân fără electricitate și apă, iar rușii le interzic să plece spre teritoriul controlat de Ucraina.

La sfârșitul lunii aprilie, ca urmare a ofensivei armatei Ucrainei din regiunea Harkov a fost recâștigat controlul asupra unui număr de așezări: satele Verkhnya Rohanka, Ruska Lozova, Slobidske și Prilesne.

Pe 5 mai, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zaluzhni, a anunțat că armata ucraineană a lansat o contraofensivă în direcțiile Harkov și Izyum. Pe 7 mai, Forțele Armate au eliberat Tsirkuni, iar pe 10 mai, alte 4 așezări - Cerkasi Tișki, Ruski Tișki, Rubizhne și Bairak.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram