Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

social

/VIDEO/ Scandal în CMC. Năstase: „Curva pune mâna pe prăjină”. Cojuhari: „O să fiu nevoit să chem salvarea”

12 mai 2022, ora 11:55
Distribuie:

Un nou scandal în Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Consilierii s-au luat la harță din cauza terenului fostului Stadion Republican. Fără să examineze nici măcar o chestiune de pe ordinea de zi, a fost anunțată pauză.

Totul a pornit de la propunerea executivului  de a include pe ordinea de zi propunerea cu privire la crearea grupului de lucru privind inițierea referendumului local în municipiul Chișinău. Este vorba despre inițiativa socialiștilor, care vor desfășurarea unui referendum în Capitală pentru a decide soarta fostului Stadion Republican. Potrivit lor, terenul nu poate ajunge în proprietatea Ambasadei SUA și numai chișinăuienii au dreptul să decidă ce urmează să se construiască în loc.    

Consiliera PAS, Zinaida Popa, care a fost desemnată și în calitate de președinte de ședință a spus că nu poate pune la vot această propunere, întrucât proiectul nu are avizele necesare. Consilierii socialiști au insistat, fapt care a trezit nemulțumirea altor consilieri CMC.

„Doamna președinte, nici nu pune la vot, este o provocare a unor colegi, care se comportă ca niște provocatori în spatele frontului. Ar fi bine ca organele de drept să investigheze, noi nu suntem proști ca să nu înțelegem ce-i asta. Dacă ar fi fost pace, am fi putut filosofa, dar nu acuma când vecinii noștri luptă și sunt ajutați de americani”, a spus liberalul Ion Cebanu.

Situația a explodat în momentul în care liderul fracțiunii Platformei DA, Andrei Năstase a anunțat că fracțiunea nu participă la vot. În consecință, a fost acuzat de consilierul PAS, Roman Cojuhari că „face jocul PSRM”.

„Mai departe sunteți în cârdășie cu dânșii. Ieșiți din sală ca să aibă cvorum socialiștii”, a spus Cojuhari în adresa lui Năstase.

Această remarcă l-a enervat la culme pe Andrei Năstase.

„Vă prostesc, băi moldoveni. Nu se poate ca după zece ani în am lucrat ca un nebun, am ajuns în care zilele bune nu mai sunt zile bune. Cum să mă pui într-o oală cu socialiștii!? Treziți-vă, sunteți prostiți! Am luptat cu cel care a furat miliardul, dar acum ei vă fură de cinci miliarde. Tu, măi băiatule ești rezultatul blocului socialiștilor cu PAS. Curva pune mâna pe prăjină!”, a strigat Năstase de la tribuna CMC.

În replică, Cojuhari a spus că o să fie nevoit să „cheme salvarea”.

Deputații au ieșit într-o pauză, după care au revenit și au inclus, cu votul majorității, chestiunea pe ordinea de zi a CMC.  

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram