Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

social

Scandal la Văduleni: Locuitorii satului se plâng că nu au cu ce să ajungă în Capitală. Reacția autorităților

14 mai 2022, ora 22:30
Distribuie:

Scandal la Văduleni, municipiul Chișinău. Locuitorii satului, aflat la câteva zeci de kilometri de Chișinău, se plâng că nu au cu ce să ajungă în capitală și cer autorităților municipale să le dea și lor o rută directă. Spun că s-au plâns de nenumărate ori autorităților capitalei, dar s-au ales doar cu promisiuni. La rândul său, șeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie susține că asigurarea tuturor suburbiilor cu transport direct către capitală este o prerogativă a primăriei, dar când se va realiza asta nu știe. Nu sunt bani. 

Transport nu avem. Locuiesc aici de mai bine de 42 de ani și nu am avut niciodată un transport sigur. Stăm aici ca niște sălbatici.

Pentru a ajunge la Chișinău, oamenii spun că sunt nevoiți să ia transport de ocazie, sau taxi, care îi costă foarte mult. Mai dificil le este celor care muncesc la capitală și trebuie să facă naveta zilnic. Chiar dacă s-au plâns de mai multe ori autorităților municipale, s-au ales doar cu promisiuni, spun ei.  

Singurul transport cu care mai pot ajunge doar până la Vadul lui Vodă este cel care aduce elevii la școală, dar și acela circulă cu năbădăi, se plâng oamenii. 

Locuitorii de aici au sesizat și parlamentarii, însă, deși a trecut un an, problema nu a mai fost soluționată.

Contactat de TV8, șeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Mihalache, ne-a spus că această problemă se află pe agenda autorităților locale, dar nu poate spune când va fi rezolvată, întrucât este nevoie de bani pentru a procura mijloace de transport. O soluție ar fi majorarea tarifelor în transportul municipal de pasageri.

Se depun eforturi pentru asigurarea cu transport public a tuturor localităților din municipiul Chișinău. Odată cu achiziționarea acestor unități de transport de capacitate mică. Dar vreau să menționez că odată cu ajustarea tarifului la situația actuală MUSCA o să putem restabili unele rute de maxi-taxi care deserveau aceste localități. 

Vitalie Mihalache nu a putut spune însă cu exacitate când ar putea fi rezolvată această problemă. În satul Văduleni sunt peste 500 de oameni. Localitatea se află la distanța de 20 km de municipiul Chișinău.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram