Război în Ucraina, ziua 87: Răniți la Lozova, livrări de armament și costul unei zi de război pentru Rusia

social

/VIDEO/ Scandalul terenului unde își are sediul Platforma DA: Vasile Năstase spune că „a fost respectat un drept”

04 mai 2022, ora 11:42
Distribuie:

Redactorul-șef al publicației „Glasul Națiunii”, Vasile Năstase, reacționează și vine să-i contrazică pe consilierii municipali care s-au pronunțat împotriva comercializării terenului aferent clădirii din strada 31 August 1989.   

Se întâmplă după ce, săptămâna trecută, în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) s-a iscat un adevărat scandal după ce 29 de aleși locali socialiști și de la Platforma DA au votat pentru vânzarea a două loturi de teren, de pe strada 31 august, care în total ar avea aproape 5 ari, la un preț de puțin peste 100 de mii de lei. Au protestat, în special, consilierii locali de la PAS, care au invocat că prețul unor asemenea terenuri  pe piață începe de la, cel puțin patru milioane de lei.

La rândul său, redactorul-șef al publicației „Glasul Națiunii”, Vasile Năstase, se apără și spune că „Vasile Năstase nu a privatizat nimic”, iar ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută în CMC, nu a fost decât „respectarea unui drept” cerut încă din 2011.

„Este vorba despre terenul aferent și terenul de sub clădire. În spatele clădirii mai avem vreo 60 de metri, așa am primit de la CMC în 2011, atunci când am înregistrat ca proprietate „Glasul Națiunii”. Vasile Năstase nu are nimic cu această proprietate, este proprietatea primului ziar cu grafie latină din Republica Moldova”, a menționat Năstase.

Tot el a declarat că dacă pentru unii suma achitată pentru procurarea terenului reprezintă „copeici”, pentru  „Glasul Națiunii”  sunt bani „enormi”. El a vizat-o pe Zinaida Popa, consilier din partea PAS, care a cerut reexaminarea proiectului în conformitate cu ultimele modificări legislative, iar terenul să fie vândut la prețul de piață.

„Noi nu cădem sub incidența acestor modificări, pentru că cererea noastră este înregistrată din 2011, în fiecare an ne adresam la primărie și ni se spunea că toate avizele sunt pozitive, inclusiv avizul Comisiei juridice, iar reprezentantul PAS a votat pentru acest proiect.  De unde s-au luat aceste cifre pentru terenul de sub casă. Asta ar însemna să dăm jos acest monument de arhitectură și să vindem terenul cu 250 de mii de euro. Cu atât mai mult că Legea nu indică că se vinde la prețul de piață, ci la un preț nu mai mic decât cel normativ”, a explicat Năstase.

În clădirea respectivă, care este monument de arhitectură, își are sediul Ziarul „Glasul Națiunii”, iar Platforma DA închiriază spațiul.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram