Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

politic

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, vine săptămâna viitoare în Republica Moldova

06 mai 2022, ora 16:00
Distribuie:

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, vine în Republica Moldova. Oficialul se va afla la Chișinău în zilele de 9 și 10 mai, unde va avea mai multe întrevederi cu șefa statului, dar și cu prim-ministra Natalia Gavrilița.

Antonio Guterres va fi însoțit și de alți membri ai ONU. 

Pe 17 martie, șefa statului a discutat cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, despre provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul evoluțiilor de securitate din regiune.

Secretarul General Guterres și-a exprimat solidaritatea și recunoștința pentru efortul autorităților în gestionarea fluxului înalt de refugiați veniți din Ucraina. Șefa statului a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de ONU pentru refugiații găzduiți de Republica Moldova. 

Secretarul General Guterres a dat asigurări că Organizația Națiunilor Unite va acorda ajutor suplimentar Republicii Moldova pentru a scădea din presiunea sub care funcționează în prezent statul.

Totodată, TV8.md reamintește că sâmbătă, 7 mai, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni cu președintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda. Întrevederea celor doi șefi de stat va fi urmată de o conferință de presă.

Săptămâna aceasta Republica Moldova a fost vizitată și de către președintele Consiliului European, Charles Michel. În cadrul discuțiilor cei doi au vorbit despre situația din regiune și problemele cu care se confruntă țara noastră și ajutorul oferit de UE țării noastre.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent:t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram