Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

social

Șefa statului cere deschiderea pieței europene pentru fructele moldovenești și extinderea produselor admise

Foto: TV8.md
04 mai 2022, ora 13:37
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat președintelui Comisiei Europene deschiderea pieței europene pentru fructele moldovenești, dar și pentru alte produse care nu pot fi exportate prin intermediul altor piețe din cauza războiului din Ucraina.

„Războiul din Ucraina are consecințe serioase economice, sociale și umanitare pentru Republica Moldova. Apreciem sprijinul Comisiei Europene pentru a ne ajuta să facem față repercursiunilor războiului. Contăm pe deschiderea pieței europene pentru fructele moldovenești și alte produse care nu mai pot accesa piețele din est închise din cauza războiului. Eliminarea tarifelor pentru produsele moldovenești și extinderea categoriilor admise pe piața europeană ar fi un mare ajutor pentru antreprenorii din țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului accentuat necesitatea oferirii permiselor pentru travesarea teritoriului Uniunii Europene de către transportatorii moldoveni.

„Avem nevoie de permise pentru traversarea teritoriului Uniunii Europene pentru transportatorii noștri de mărfuri care nu mai pot folosi rutele din est. Apreciem în acest sens deschiderea unor state care ne-au oferit aceste permise”, a afirmat președinta țării.

Maia Sandu a mulțumit tuturor statelor europene care au sprijinit Republica Moldova de la începutul războiului în Ucraina și a reiterat faptul că acest sprijin sporește reziliența țării noastre.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram