Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

Șeful armatei britanice anunță un scenariu sumbru pentru Putin: Are o mare problemă, ar putea rămâne fără un atu crucial

06 mai 2022, ora 18:42
Distribuie:

Amiralul Sir Tony Radakin, șeful armatei britanice, care a făcut o analiză a războiului dus de Rusia în Ucraina, în cadrul unui interviu pentru The News Desk de la Talk TV, susține că Vladimir Putin este sub o presiune uriașă, scrie ziare.com.

Liderul de la Kremlin s-ar putea confrunta cu o mare problemă pe câmpul de luptă, deoarece ar rămâne fără rachete și armament, după ce a subestimat puterea rezistenței Kiev-ului.

Șeful Forțelor armate din Marea Britanie a spus că el crede că Rusia este blocată într-un „război logistic”, pentru a menține trupele lui Putin aprovizionate cu rachete și alt armament, deoarece utilizarea lor de la începutul invaziei din 24 februarie 2022 a fost mult mai mare cantitativ, decât s-a anticipat, potrivit Mirror.

Referindu-se la Putin, Sir Tony Radakin a afirmat că potențial, el are o problemă, deoarece rata cheltuielilor și duritatea luptei este total diferită de cea pe care a perceput-o pe 24 februarie.

„Cred că acolo au loc mai multe războaie. Există un război tactic, unul geografic, în Ucraina. Și unul logistic, în ceea ce privește modul în care este menținută rata cheltuielilor”.

Amiralul a explicat faptul că Rusia și-a pierdut un sfert din forțele sale în Ucraina, iar acum ea se zbate pe câmpul de luptă cheie din regiunea Donbas, din estul țării.

„Vorbim de un impact grav asupra forțelor lor armate. 25% din forțele lor au fost eliminate – fie prin uciderea militarilor, fie prin distrugerea batalioanelor lor tactice. Vedem, de asemenea, în fiecare zi, cum Rusia se luptă să-și coordoneze forțele sale aeriene cu cele terestre și să aibă ceea ce noi numim o campanie modernă, care să reușească un progres”, a spus șeful armatei britanice.

El a subliniat faptul că Vladimir Putin se află sub o „presiune incredibilă” din punct de vedere politic și militar pentru a-și asigura victoria în Donbas, iar asta ar fi greu de realizat.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram