Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de foamete, lege marțială, mobilizare și întâlnire la New York

externe

Șeful Pentagonului și Serghei Șoigu au discutat la telefon pentru prima oară de când rușii au invadat Ucraina

13 mai 2022, ora 21:48
Distribuie:

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a discutat cu Serghei Șoigu, vineri, 13 mai, pentru prima oară de când rușii au invadat Ucraina, în februarie, relatează Reuters. În cadrul conversației, Austin i-a cerut lui Șoigu un armistițiu imediat în Ucraina, scrie Digi24.

Austin a încercat de mai multe ori să inițieze un dialog cu ministrul rus de când a început invazia, însă oficialii americani spun că Kremlinul nu a părut interesat să răspundă.

Secretarul american a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicații, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby.

Un oficial american a declarat, sub condiția anonimatului, că apelul telefonic între Austin și Șoigu a durat aproximativ o oră, nu a rezolvat vreo problemă specifică și nici nu a dus la vreo schimbare directă de abordare a rușilor în ce privește războiul de agresiune pe care îl duc împotriva Ucrainei.

Tonul dialogului între oficialii american și rus a fost descris drept „profestionist”. Agenția rusă TASS a precizat, de asemenea, că apelul a fost „inițiat de partea americană” și că au fost discutate „probleme de securitate internațională, inclusiv situația din Ucraina”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram