Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

externe

Șeful Pentagonului: Vladimir Putin nu vrea să se pună cu NATO

11 mai 2022, ora 21:38
Distribuie:

SUA nu crede că președintele rus Vladimir Putin vrea să se pună cu NATO din punct de vedere militar, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, miercuri, în contextul în care Moscova se chinuie să își atingă obiectivele militare în Ucraina la aproape trei luni de la lansarea invaziei, relatează Reuters, potrivit b1tv.

„La cum arată calculele lui Putin, punctul meu de vedere, și sunt convins că președintele are propriul său punct de vedere, dar punctul meu de vedere este că Rusia nu vrea să se pună cu alianța NATO”, a declarat secretarul american al Apărării, miercuri, într-o audiere în Congresul SUA.

Directoarea americană de informații naționale, Avril Haines, spunea la rândul său că Vladimir Putin „se confruntă cu o nepotrivire între ambițiile sale și actualele capabilități militare convenționale ale Rusiei”.

„Credem că dihotomia va duce cel puțin la o perioadă în care deciziile se iau mai ad hoc în Rusia, atât în ceea ce privește ajustările interne necesare pentru a susține înaintarea, cât și în ceea ce privește conflictul militar cu Ucraina și Occidentul. Iar actualul trend crește probabilitatea ca președintele Putin să recurgă la mijloace mai drastice, inclusiv la impunerea legii marțiale, reorientarea producției industriale sau la eventuala escaladare a acțiunilor militare pentru a elibera resursele necesare să își atingă obiectivele pe măsură ce conflictul se prelungește, sau dacă e de părere că Rusia pierde în Ucraina”, estima oficialul american.

Războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei în 24 februarie a intrat miercuri în a 77-a zi, timp în care forțele Moscovei au înregistrat numeroase eșecuri militare. În plus, șeful spionajului militar american spune că trupele ucrainene au omorât până la 10 generali ruși, un bilanț care depășește deja numărul generalilor americani care au pierit în cei 20 de ani de conflict din Afganistan.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram