Război în Ucraina, ziua 87: Rusia își declară victoria la Azovstal, SUA oferă rachete, iar Italia are un plan de pace

social

Și-a strangulat tatăl cu un șiret, apoi l-a lovit cu toporul: Bărbat din Cimișlia, condamnat la 30 de ani de închisoare

06 mai 2022, ora 12:56
Distribuie:

Un bărbat de 40 de ani din Cimișlia condamnat la 30 ani de ani închisoare, pentru trei capete de acuzare: omorul intenționat cu o deosebită cruzime al tatălui, violență în familie și distrugerea intenționată a bunurilor prin incendiere.

În seara zilei de 22 septembrie 2021, învinuitul aflându-se la domiciliu în care locuia împreună cu tatăl său, în vârstă de 67 ani, l-a strâns de gât cu șiretul de la pantalonii pentru sport în care el era îmbrăcat, după care l-a doborât la podea cu fața în jos, apăsându-1 cu un picior pe spate.

Ulterior, l-a apucat pe bătrân cu mâna de gât, strângându-1 și încercând să-i răsucească gâtul, concomitent lovindu-l cu capul de podea și de profilul din metal al pragului ușii de la intrare în încăpere. Văzând că tatăl său încă respiră a luat un topor și l-a lovit de două ori în regiunea capului cu muchia toporului, iar în rezultat bătrânul a murit.

Poliția precizează că, anterior bărbatul a mai comis acte de violență asupra tatălui său. Astfel, un asemenea caz a avut loc în august 2021, atunci când acesta fiind foarte beat, fără careva motive l-a doborât la sol și a început a-l uda cu aparatul de spălat de presiune mare, apoi l-a lovit cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului.

De asemenea, bărbatul a fost învinuit și de un alt caz produs în noaptea de 20 spre 21 februarie 2021, atunci când a dat foc la un magazinul din localitatea în care trăia. Ca rezultat al incendiului produs au fost distruse și deteriorate bunurile unui agent economic, în sumă totală de 406.244,65 de lei.

Judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, învinuitul a beneficiat de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram