Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

social

Slusari publică un document care ar confirma „contrabanda la Uzină Metalurgică din Rîbnița”. „De ce tace Procuratura?”

13 mai 2022, ora 10:57
Distribuie:

Fostul deputat Alexandru Slusari a publicat un document care, potrivit lui, reprezintă „confirmarea oficială de contrabandă pentru Uzină Metalurgică din Rîbnița”. Slusari  se întreabă, pe pagina sa de socializare „de ce tace procuratura” și spune că așteaptă să fie „acționat în judecată”.

„În acele camioane din Serbia era tot ce vreți, numai nu fontă. Aștept cu nerăbdare când compania-importator din România cu fondatorii-prieteni lui Andronache din Chișinău mă dă în judecată”, scrie fostul deputat Alexandru Slusari.

Potrivit fostului deputat din partea Platformei DA, șeful Serviciului Vamal a pornit ancheta internă pe cazul returnării camioanelor, care au fost anterior blocate în Rezina.

„Am încredere în acest domn și știu că permisiunea privind întoarcerea camioanelor cu marfă-contrabandă a fost oferită fără coordonarea cu dânsului. Pentru mine este evident că ordinul a venit din autoritatea de mai sus. Nu înțeleg de ce tace Procuratura”, scrie Slusari.

Slusari mai afirmă că, pe marginea acestui caz, în Serbia a fost inițiată o ancheta de serviciul anti-frauda.

Contactați de echipa TV8.md,  reprezentanții Serviciului Vamal ne-au confirmat că a fost pornită o achetă internă, dar și una internațională la acest capitol.

„A fost pornită, mai întâi de toate, o anchetă internațională pe linia anti-fraudă la acest capitol, deja când vom avea rezultate despre ancheta dată noi vom reveni cu detalii. Totodată a fost pornită și o anchetă internă în scopul elucidării tuturor circumstanțelor referitor la tranzacția respectivă”, a declarat ofițera de presă al Serviciului Vamal, Tatiana Sompol.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram