Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

politic

Sondaj: Câți moldoveni consideră că Putin personal este vinovat de provocarea războiului din Ucraina

11 mai 2022, ora 08:30
Distribuie:

Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, mai exact 25% din cei care au participat la un sondaj realizat la comanda Comunității WatchDog.MD și IPIS, consideră că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, personal poartă cea mai mare vină pentru provocarea războiului din Ucraina. 

Potrivit sondajului, 19% din numărul respondenților susțin că Statele Unite ale Americii (SUA) ar purta vină pentru declanșarea războiului în țara vecină. Peste 14% din participanții la sondaj dau vina pe Federația Rusă, iar 13,1% pe conducerea Ucrainei.

Din numărul total de respondenți, 11,7% au declarat că nu știu sau nu vor să răspundă la această întrebare, iar 3,9% sunt de părere că toate țările poartă o parte din vină.

1,1% din cei peste 1000 de respondenți care au răspuns la întrebare susțin că Ucraina și țările NATO se fac vinovate de izbucnirea conflictului militar din vecinătate, iar 0,8% susțin că Ucraina și Rusia, dar și Uniunea Europeană.

La sondaj au participat 1.111 persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult. Sondajul a fost realizat în perioada 27 aprilie – 6 mai 2022, iar interviurile au fost realizate față în față. Iată  caracteristica respondenților în funcție de gen, vârstă, nivelul studiilor, limba de comunicare și nivelul socio-economic.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram