Război în Ucraina, ziua 92: Doi mercenari din grupul Wagner judecați la Kiev și cei 8.000 de ucraineni ținuți prizonieri

externe

„Super iahtul lui Putin“, confiscat de autoritățile italiene: Ambarcaţiunea are o valoare de 700 de milioane dolari

07 mai 2022, ora 16:15
Distribuie:

Autoritățile din Italia au confiscat super-iahtul ”Şeherezada”, despre care se presupune că este deţinut chiar de către preşedintele rus Vladimir Putin, scrie adevărul.ro.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei Financiare din Italia, iahtul ”Şeherezada”, unul dintre cele mai mari din lume, era investigat încă de acum două luni cu suspiciunea că ar avea legături cu guvernul din Rusia.  Investigaţiile duse de către anchetatori italieni ”au scos la iveală prezenţa unor legături economice şi de afaceri semnificative” între proprietarul iahtului şi ”elemente de prim-rang din cadrul guvernului din Rusia”.

Daniele Franco, ministrul de Finanţe din Italia, a emis vineri, 6 mai, un decret prin care iahtul, a cărui valoare este estimată la 700 milioane de dolari şi care este înregistrat în Insulele Cayman, nu are voie să plece din portul italian Marina di Carrara, din Toscana, acolo unde este ancorat încă din septembrie 2021 pentru reparaţii.

Conform CNN, proprietarul superiahtului – al cărui nume nu a fost dat publicităţii - ar avea legături şi cu mai mulţi oligarhi ruşi sancţionaţi de către Uniunea Europeană.

Iahtul confiscat de către autorităţile italiene are o lungime de 136 de metri, un volum de peste 10 000 de tone, costurile anuale de întreţinere se ridică la minimum 50 de milioane de dolari, iar interiorul a fost realizat de către Zuretti Yacht Design, un nume de referinţă în domeniu. Iachtul poate găzdui maximum 58 de persoane, inclusiv echipajul.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram