Război în Ucraina, ziua 82: Atac la Odesa, mine pe plajă, sat dispărut, embargo din Germania și date despre Putin operat

externe

Țara în care deținuților li se reduce pedeapsa dacă citesc cărți în închisoare: „Pereții și gratiile dispar”

03 mai 2022, ora 19:26
Distribuie:

Deținuții din Bolivia au șansa de a ieși mai repede din închisoare dacă citesc cărți în timpul executării pedepsei. Programul de stat „Cărți după gratii” le oferă deținuților șansa de a ieși din închisoare cu zile sau săptămâni înainte de data eliberării, scrie Reuters, potrivit ziare.com.

În Bolivia nu există pedeapsa cu închisoare pe viață sau cea capitală, însă arestul preventiv poate dura mulți ani din cauza unui sistem judiciar lent.

Programul a fost lansat în 47 de închisori care nu au resurse pentru a plăti programele de educație, reintegrare sau asistență socială pentru deținuți.

Până în prezent, 865 de deținuți s-au înscris în program.

„Este foarte greu pentru oamenii ca noi, care nu au venituri și care nu au familie afară. Sunt oameni aici, de exemplu, care doar învață să citească și să scrie”, a declarat Jaqueline, o femeie aflată în detenție, care a citit opt cărți într-un an.

Având un salariu zilnic de aproximativ 1,18 dolari, bolivienii încarcerați sunt nevoiți să muncească pentru a putea mânca și a plăti cheltuielile de judecată necesare pentru eliberare.

Potrivit Human Rights Watch, închisorile din țară sunt supraaglomerate și insalubre, deținuții organizând mai multe proteste față de lipsa asistenței medicale.

„Când citesc, sunt în contact cu întregul univers. Pereții și gratiile dispar”, a declarat o altă deținută, Mildred.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram