Război în Ucraina, ziua 84: Atac la Odesa, evacuare din Azovstal, negocieri cu Rusia și primul proces pentru crime

social

Tiraspolul a prelungit codul roșu de pericol terorist: Până când este valabil

Foto: TV8.md
10 mai 2022, ora 15:16
Distribuie:

Pretinsele autorități de la Tiraspol au prelungit codul roșu de pericol terorist până pe 25 mai. Potrivit presei din regiunea transnistreană un document în acest sens a fost semnat de către pretinsul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

Anterior,  Krasnoselski a declarat că după exploziile de la sfârșitul lunii aprilie în regiune, codul roșu ar putea fi prelungit și după data de 10 mai. 

TV8.md reamintește că pe 7 mai în stânga Nistrului au avut loc noi explozii. Potrivit sursei citate, primele explozii s-au produs în seara zilei de 6 mai, în jurul orei 21:40, în apropiere de fostul aerodrom. Peste o oră, s-au produs alte explozii.

Provocările în stânga Nistrului au început în seara zilei de 25 când a avut loc o explozie în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa zisul MGB. Presa din stânga Nistrului a scris că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime. 

La doar o zi distanță au avut loc explozii în orășelul Maiac, raionul Grigoriopol, din stânga Nistrului. Ținta ar fi fost două antene de radiotelecomunicații, construite în anii `60, care au fost aruncate în aer. 

În acest context, pretinsele autorități de la Tiraspol au instituit cod roșu de pericol terorist. Decizia a fost luată la ședința de marți, 26 aprilie, a Consiliului de Securitate din stânga Nistrului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram